Plant index - 0247

Tulbaghia violacea


Gebruik de links om te onderzoeken!


Kaapsknoflook
Knobiflirt
Wikipedia NL
Society Garlic
Cape Garlic
Wikipedia EN
Kaplilie à épices
Chambre ail
Wikipedia FR
Knoblauchs-Kaplilie
Zimmerknoblauch
Wikipedia DE


(Nederlands)
Lange bladeren met een zachte knoflooksmaak die de adem niet blijft hangen. Society knoflook (ook bekend als roze agapanthus = incorrect), daslook, zoete knoflook T. violacea bladeren worden gegeten als vervanging voor bieslook en knoflook. In Zuid-Afrika eten Zulu-mensen de bladeren en bloemen als bladgroente zoals spinazie of voor het kruiden van vlees en aardappelen. Tulbaghia violacea wordt plaatselijk gebruikt als kruidengeneesmiddel / medicijn om verschillende aandoeningen te behandelen. Vanwege het toenemende bewijs van zijn potentieel als antischimmelmiddel, wordt grootschalige commercialisering verwacht. Dit kan het geslacht Tulbaghia echter bedreigd maken omdat het vatbaar is voor overmatig gebruik.

(English)
Long leaves with a mellow garlic flavour which doesn't hang on the breath. Society garlic (also known as pink agapanthus = incorrect), wild garlic, sweet garlic T. violacea leaves are eaten as a substitute for chives and garlic. In South Africa, Zulu people eat the leaves and flowers as a leaf vegetable like spinach or for seasoning meat and potatoes. Tulbaghia violacea is used locally as a herbal remedy/medicine to treat several ailments. Due to increasing evidence of its potential as an antifungal agent, large-scale commercialization is anticipated. However, this may make the Tulbaghia genus threatened as it is susceptible to overuse.